Treninzi u cirkusu – činjenice i mitovi

Kružni trening, također poznat kao „trening FBW” (Puna tijelo vježba) je usmjeren na početnike i napredne ljude koji vole treninga visokog intenziteta i sveobuhvatan pristup razvoju jedni druge. Ovaj trening uključuje izvođenje najmanje jedne vježbe za sve glavne mišićne skupine na svakoj vježbi. Rezultat toga je rad na relativno visokoj brzini otkucaja srca i puno umora tijekom treninga. Za početnike, preporučujemo da započnete sa manje stanica i učitajte prema vašim željama. To će spriječiti ozljede i stjecanje pogrešnih uzoraka kretanja. Odlučujući o ovoj vrsti treninga, možete biti sigurni da ćete poboljšati učinkovitost, koordinaciju i snagu vašeg tijela. Sveobuhvatan pristup razvojnim pitanjima čini periferno osposobljavanje jedan od najčešće odabranih od strane trenera. Prednost ove vrste rada je sposobnost obavljanja sljedećih vježbi kod kuće bez potrebe za posebnom opremom. To omogućuje simultanu slobodnu i učinkovitu manipulaciju odabranih vježbi i opterećenja. Diversifikacija u planu obuke u kontekstu mjeseci rada omogućit će vam postizanje boljih rezultata i dobivanje više zadovoljstva od treninga.

Osnovne pretpostavke

Velika prednost obuke fbw je sposobnost odabira vježbi prema postavkama treninga. Njihov odabir nije strogo definiran, pa se možete usredotočiti na određenu zabavu na svakom programu bez odustajanja od treninga drugih elemenata. To je savršeno rješenje za početnike. Na primjer, ako imamo slabe mišiće leđa, jaka prsa, možemo primijeniti isti krug na povlačenje šipke i veslo, konvencionalni pumpe su povezane. Sustav 2: 1 omogućit će vam učinkoviti trening kruga, uključujući slabiju stranku.

Kako izgleda trening za krug?

Glavna pretpostavka periferne obuke je visok intenzitet i kratko vrijeme rada. U većini slučajeva, 30 ili 40 minuta čvrstog rada dovoljno je da se umori i potiče razvoj tijela. Takvo kratko trajanje treninga učinkovito će kombinirati trening snage i kardio trening. Rezultat će biti nevjerojatno brz trening. Ne zaboravite uključiti sve gornje dijelove mišića u trening, tj.

 • prsa (npr. klupa ili švedske pumpe)
 • leđa (npr. povlačenje na štapiću ili veslanje u torzu)
 • teglenice (na primjer, vojno stiskanje ili podizanje bočne trake)
 • biceps (npr. savijanje dvoručnog tegla za vrijeme stajanja ili savijanja bućica dok sjedite)
 • triceps (npr. francuski stiskanje ili povlačenje gornjeg kabela za dizanje)
 • abdomena (npr. povlačenje koljena u kavez u vješaloj poziciji na šipci ili kratki spoj na matici)

I smanjiti dijelove mišića, to jest:

 • mišiće mišića četvorke mišića (npr. čučnjeva s debelim zvjezdićima na leđima ili dips s bućicama)
 • mišići s dvije glave bedara (npr. mrtvi klasični niz ili podizanje nogu na ravnim nogama)
 • skupina tibijskih mišića iz išijasa – polu-bukalni mišić i polu-yokes (npr. povlačenje lopte)
 • glutealni mišići (npr. hodanje s zadržavajućom gumom na koljenima ili kukovima)
 • telad s tri glave (npr. koračenje na nožnim prstima na stepi ili izravnavanje na dizalici)

Skupljanje ovih vježbi u jedan krug, uzimajući u obzir kratku stanku, učinkovito i učinkovito prevladava cijelo tijelo u jednom vježbanju. Tijekom vježbanja vrijedi pratiti srce pomoću monitora otkucaja srca. To će vam omogućiti da odredite intenzitet otkucaja srca i podesite opterećenje na vlastitu razinu sofisticiranosti. Podešavanjem puls slobodno možemo manipulirati napor (raspon aerobni i anaerobni), čime napredak iz tjedna u tjedan.

Kada se ne preporučuje periferna obuka?

Trening kruga koji se sastoji od vježbi s više zajedničkih vježbi i bez prekida nije preporučljivo za početnike. Teškoća vježbanja u kombinaciji s visokim intenzitetom može biti složena kombinacija koja će na kraju dovesti do ozljeda. Inače se radi u slučaju izvještaju o kružnog treninga provedenih na strojevima koji ne zahtijevaju vrlo dobru tehniku ​​i vježbe za kontrolu držanja tijela.

Tko je trening za koga?

Iznad svega za ljude koji vole brzu i učinkovitu obuku. Kombinacija nekoliko vježbi u jednom krugu omogućuje vam učinkovito jačanje cijelog tijela, poboljšati stabilizaciju i koordinaciju motora. To je savršeno rješenje za ljude koji ne vole trošiti vrijeme na nepotrebne pauze. Važno je imati na umu da kvaliteta treninga ovisi o dužini prekida serije i izboru vježbi.