Obuka za skulpturu – učinkovit način za oblikovanje

Na kraju procesa izgradnje mišićne mase, gotovo svaki pripravnik vrati svoju pažnju prema treninga s ciljem poboljšanja tjelesne estetiku i postići adekvatnu odvajanje mišića smanjenjem viška tjelesnih masnoća i potkožnog uklanjanje vode nepotrebno. Pogodno optimizacija procesa obuke nesumnjivo će pomoći da se ubrza proces postizanja san lik, a time i postizanja željenog rezultata.

Odaberite cilj!

Standardni plan smanjenja obuhvaća razdoblje od dva do tri mjeseca. Tijekom tog vremena postupno oduzimamo kalorije i dodamo različite oblike aerobike, ili trening visoke intenzivnosti. Cijeli proces zahtijeva puno samodisciplina i koncentraciju na konačni cilj. Kako trenirati “za skulpturu”? Trening s kalorijskim deficitom jedan je od najtežih, zbog čega je važan aspekt zamišljena izrada plana obuke. Izbor omiljenih vježbi i odgovarajući iznos regeneracije nam omogućiti da ide kroz taj vremenski period u atmosferi sabranosti i samoostvarenja. Čak i prvi simptomi mišićne vaskularizacije omogućuju značajno povećanje motivacije i potiču cijeli proces smanjenja. Tijekom tog razdoblja osobito je dobro voditi trening trening u kojem ćemo redovito privući naš napredak. Metoda malih koraka postići će željeni cilj.

Vježbe za skulpturu – glavne pretpostavke

Učinkovitost treninga na skulpturi određuje prisutnost nekoliko važnih čimbenika. Najvažniji aspekt je održavanje visokog intenziteta tijekom treninga. To možemo postići smanjenjem vremena između vježbi i serija. Također je važno održavati volumen treninga ili laganu manipulaciju težinom, ovisno o snazi. U mnogim ljudima tijekom redukcije snaga se malo smanjuje. Međutim, to nije pravilo. Treba imati na umu da tijelo ne radi u kaloričnoj udobnosti. Ipak, pokušajmo zadržati težine od izgradnje mišićne mase što je više moguće. Zahvaljujući tome, naše tijelo će stalno dobiti poticaj za rast, što će omogućiti optimalne rezultate tijekom vremena.

Kako trenirati za skulpturu

Uključivanje aerobne ili anaerobne vježbe u plan vježbanja učinkovito će izbaciti potkožnu masnoću. To će ubrzati metabolizam stanica i prisiliti tijelo da se metabolizira brže. Količinu kardio treninga treba prilagoditi određenom razdoblju i trenutačnom obliku. Velika prednost ovog oblika obuke je mogućnost besplatne manipulacije u planu obuke. U slučaju kada je težina na mjestu, možemo dodati jednu ili dvije jedinice i promatrati efekte u ogledalu i težini. Međutim, ako se osjećamo umorni, možemo oduzeti jednu ili dvije jedinice, dok brojanja kalorija od dnevnih potreba.

Zaštitite mišiće!

Razdoblje redukcije vrlo je teško za tijelo. Povezan je s dehidracijom i smanjenom opskrbom kalorija. Tijekom tog razdoblja lakše je ozlijediti ili preopteretiti. Kako bi zaštitili svoje tijelo od negativnih aspekata smanjenja, treba se sjetiti adekvatne opskrbe proteina – do 2,4 grama po kilogramu tjelesne težine. To će zaštititi vaše mišiće od kortizola i pomoći će optimizirati sve anaboličke promjene koje se odvijaju u našem tijelu. Pored bjelančevina, vrijedi imati skup vitamina i minerala, kao što su:

  • vitamin D3 i K2
  • magnezij
  • omega 3 ili tran
  • beta karoten
  • kreatin

Proces masnog sagorijevanja optimiran je uz pomoć prehrane. To bi trebao biti temelj za postizanje oblika vašeg sna. Tijekom boravka u kalorijskom deficitu treba kladiti na visoku kvalitetu proizvoda, što u kombinaciji s prethodno navedenom nosa će pomoći u zaštiti tijela od katabolizma. Tijekom tog razdoblja svakako izaberite nisko prerađene proizvode, bogate mikro i makro elementima, kao i vitamine.

Vrhunac informacija

Obuka za skulpturu jedan je od elemenata izgradnje vašeg sanjanja. Pomno promišljeno, to će olakšati prolaz kroz cijeli proces, čime postaje temelj svih ostalih aktivnosti. Uključujemo, prije svega, kontrolu kaloričnog deficita, manipuliranje količinom kardio i brige o prehrani i regeneraciji. Tijekom tog razdoblja vrijedi uključiti proizvode koji poboljšavaju kvalitetu sna, kao što su ZMA ili Gaba-500, za dopunu. Brže regeneracija danas je bolja obuka sutra. Zapamtite, da kontrolirate svoje tijelo kroz ovo razdoblje, promatrajte ih u težini i zrcalu i koristite zdrav razum.